Blog

Ce este o saltea cu spumă memorie ?

Unele adevăruri simple despre saltea cu spuma memorie.

1. Spuma memorie se adapteaza corpului dumneavoastră, fară a exercita presiune in timpul somnului.

Multi utilizatori confirmă ca dormitul pe o saltea din spuma cu memorie amelioreaza durerile, in special durerile de spate, sold, gît si umeri. Durerile resimţite in aceste zone ale corpului sunt reduse deoarece spuma cu memorie este sensibila la temperaturî si greutate, reducand in consecinţa presiunea exact in acele puncte pe care în mod obisnuit se apasa cel mai tare atunci cand suntem întinşi pe o saltea sau perna in timpul somnului. Multe persoane au declarat ca durerile lombare s-au ameliorat de cand dorm pe o saltea cu spuma memori.

2. Spuma memorie elimină miscarile generate de partenerul dumneavoastra care se rasuceşte în pat

Saltelele ortopedice cu spuma memorie sunt ideale pentru paturile duble sau pentru orice pat in care dorm doua persoane. In cazul unei saltele tradiţionale, puteţi simţi fiecare miscare a partenerului care se rasuceşte in pat; spuma cu memorie atenuează mişcarile atat de bine, ca nici nu le simtiţi.

3. Mai puţine alergii – un somn mai bun.

Multi utilizatori ai saltelelor cu spuma cu memorie afirmă ca au suferit mult mai putine crize alergice de cand dorm pe o saltea cu spuma memori. Dat fiind ca acarienilor nu le plac materialele artificiale, nu se dezvoltă in acest tip de saltele – ceea ce poate duce la dispariţia unei cauze a crizelor alergice.

Utilizatorii saltelelor si pernelor cu spumă cu memorie apreciază in mod deosebit acest material, deoarece este accesibil si are o durată de utilizare lungă.

Şi în final, miturile cele mai comune.

Datorită utilizarii sale pe scara largă, spuma cu memorie constituie un subiect de discutie frecvent pe forum-uri si diverse site-uri de internet. Sa vedem care sunt obiectiile principale si sa oferim solutii pentru unele probleme, adică, daca se pot numi probleme!

1. Din cauza sensibilitatii la temperatură, transpiraţi mai mult in cazul spumei cu memorie. Fals!

Sensibilitatea sa la temperatură este unul din avantajele considerabile ale spumei cu memorie, caci datorită acestei proprietati spuma „se topeşte” efectiv pe corp (precum ceara pe o plită). Spuma cu memorie absoarbe temperatura corpului si se menţine calda atat timp cat staţi intinşi pe saltea, apoi redevine rece si dura. Caldura si confortabilitatea spumei cu memorie este un avantaj in timpul iernii, dar se poate considera că provoaca transpiratia excesiva vara. Cu toate acestea, structura celulara special a spumei vascoelastice favorizează o bună aerisire, astfel ca de cele mai multe cauza transpiratiei este alta. Multe persoane folosesc aceeasi plapuma intregul an, desi este prea calduroasa pentru a o folosi vara. Inlocuiti plapuma cu o patura subtire, astfel transpiratia excesiva va disparea.

2. Spuma cu memorie are un miros specific, nu-i asa? Adevarat – dar doar pentru cateva zile.

Spuma cu memorie emite un miros specific, care este neplacut pentru multe persoane. La fel de adevarat este faptul ca mirosul dispare repede, mai ales daca aerisiti dormitorul dupa montarea noii perne/saltele. Astfel, mirosul nu va ramane in cameră, dispărînd complet în cateva zile.

3. Dureaza mult să vă obisnuiţi cu salteaua cu memorie. Partial adevarat.

Persoanele care au dormit dintotdeauna pe o saltea clasică pe arcuri inainte de a cumpara salteaua cu spumă cu memorie, se pot confrunta cu multe probleme in perioada de adaptare. Mulţi utilizatori se plîng că salteaua este prea moale/dură, ca dimineaţa resimt dureri peste tot, dar este interesant ca dupa cateva zile părerea lor este complet schimbata. Corpul are nevoie de putin timp pentru a se obişnui cu noua saltea şi cu materialele din care este confectionată; prin urmare, vor trece cateva zile înainte să vă bucuraţi de confortul perfect. Acelasi lucru este valabil în cazul pernelor cu spumă vascoelastică. Dar va asigurăm ca merită asteptarea, căci dormitul pe spuma vascoelastică constituie o experientă prin care trebuie sa treceţi dumneavoastră înşivă.

4. Nu mai pot dormi pe alte saltele dupa ce am dormit pe spuma vascoelastică. Adevarat!

Utilizatorii multumiţi ai saltelelor si pernelor din spuma cu memorie afirmă deseori ca este dificil sa adoarmă pe saltele/perne neconfecţionate din spumă vascoelastică (de exemplu, la hotel). Acest lucru este, cu sigurantă, adevarat. Confortul oferit de salteaua cu memorie nu poate fi asigurat de niciun alt material.

 

Asadar, va sugerăm sa luaţi o decizie corectă în procurarea unei saltele cu memorie !!!

Postări asemănatoare